11 belangrijke voordelen van lokale SEO voor jouw bedrijf
03 november 2023 

11 belangrijke voordelen van lokale SEO voor jouw bedrijf

Vraag je je af naar de voordelen van lokale SEO die je lokale bedrijfsverkopen kunnen laten stijgen? Zo ja, dan ben je hier op de juiste plek. In dit stuk tekst leren we wat lokale SEO is en hoe het kleine en lokale bedrijven ondersteunt.

Wat is lokale SEO?

SEO is de techniek die bedrijven gebruiken om hoger te scoren in de zoekmachine. Het is de levensader van elk online bedrijf. Zonder goede SEO zal je bedrijf niet goed vindbaar zijn op internet.

Lokale SEO is een tak van SEO die kleine en middelgrote bedrijven helpt te groeien. Het is een uniek soort SEO dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen.

Met behulp van lokale SEO richt je je op het publiek in je omgeving. Stel je voor, je hebt een kapsalon, dus wanneer mensen in jouw omgeving zoeken naar "kapsalon in de buurt", zal jouw bedrijf in de lijst verschijnen als je de lokale SEO hebt geoptimaliseerd.

Hoe helpt lokale SEO lokale bedrijven?

Vroeger was het bijna onmogelijk voor lokale bedrijven om op het internet te overleven waar alle nationale merken domineerden. Daarom besteedden mensen niet veel geld aan de online wereld toen conventionele methoden voor hen voldoende waren. Maar toen, in 2014, werd de eerste versie van Google’s Pigeon-update uitgebracht, waardoor lokale bedrijven op regionale basis konden concurreren in de zoekresultaten. Kortom, Google begon bedrijven in de nabije omgeving een hogere ranking te geven in lokale zoekopdrachten.

Het helpt bedrijven om hun doelgroep in de buurt te bereiken. En je gelooft niet wat het beste deel van lokale SEO is waar elk lokaal bedrijf dol op is. Het is moeiteloos te optimaliseren. Het enige wat je hoeft te doen, is linken naar websites van lokale evenementen en locatiespecifieke zinnen in sleutelwoorden gebruiken, die je kunnen helpen een grotere aanwezigheid te krijgen op basis van je regio. Wanneer bezoekers in de buurt zoeken naar jouw dienst of product, zal dit je ranking positie verhogen en zal het ook leiden tot meer bezoekers in jouw winkel.

Lokale-SEO

Voordelen van lokale SEO

Nu moet je wel enthousiast zijn over lokale SEO, en wil je natuurlijk alle mooie voordelen van lokale SEO weten. Dus, wacht even; hieronder zullen we praten over de voordelen van lokale SEO.

Verhoogd verkeer

Wist je dat lokale informatie het onderwerp is van 46% van alle Google-zoekopdrachten? Elk bedrijf draait om verkeer. Of je nu de eigenaar bent van een groot bedrijf of een salon beheert om de hoek, je zult lang verkeer behouden als je je bedrijf digitaal hebt geregistreerd. Lokale SEO maakt het mogelijk om je verkeer te verhogen. Wanneer je je richt op lokale potentiële klanten, moedig je mensen aan om je website te bezoeken die jou ook daadwerkelijk kunnen bezoeken.. Wanneer je een grondige SEO-strategie gebruikt voor een lokaal bedrijf, riskeer je een stroom van traag verkeer te krijgen. En dat wil je zeker niet. Het richten op lokale mensen zal lokaal verkeer naar je site leiden, wat uiteindelijk resulteert in verkopen.

Betere conversieratio’s

Een van de voordelen van lokale SEO is dat het potentiële klanten naar je site leidt en de conversieratio verbetert. Volgens Joel House Search Media resulteert 28% van de lokale zoekopdrachten in verkopen. Dus er is geen twijfel dat lokale SEO resulteert in een betere conversieratio - verhoogde verkeersstroom resulteert in meer verkopen. Je presenteren als een expert in je regio wanneer lokale klanten klaar zijn om te kopen, kan je kansen vergroten om de ankerplaats te worden voor hun verkopen. De meeste lokale zoekers willen het lokale bedrijf in plaats van te zoeken naar bedrijven die mijlenver liggen of een willekeurige online aankoop te doen.

Lagere advertentiekosten

Lokale bedrijven bloeien op lokaal publiek. Daarom investeren ze meer in advertentiekanalen zoals banners, pamfletten, lokale tv-advertenties, billboards en dergelijke. Dit kost allemaal veel geld. Maar wat als we zeggen dat je veel geld kunt besparen door gewoon je lokale SEO te optimaliseren? Het is bewezen dat meer dan 80% van de smartphonegebruikers de optie "dichtbij mij" kiest bij het zoeken naar een bepaald type bedrijf. Dus door je lokale SEO te verbeteren, kun je alle advertentiekosten verminderen of verlagen.

Continue bedrijfsgroei

Initiatieven voor lokale SEO zijn altijd gericht op het verhogen van het verkeer en tegelijkertijd het verbeteren van de zoekresultaten. Als resultaat nemen marketing- en verkoopkansen toe. Meer verkopen betekent meer geïnteresseerde consumenten, wat resulteert in een bewuste periode van bedrijfsgroei. Daarom is, als je je lokale bedrijf wilt ontwikkelen, het investeren van middelen en tijd in lokale SEO een kritieke succesindicator.

Langdurige rankings

Als iemand je zou vragen naar het voordeel van SEO ten opzichte van oude marketing, wat zou je dan antwoorden? Je zou zeggen dat het doen van een eenmalige actie een langdurig effect heeft in vergelijking met traditionele marketing strategieën, waarbij we elke week veel geld verspillen om de verkopen te verhogen. Een van de belangrijkste voordelen van lokale SEO is dat je langdurige rankings krijgt.

Concurrerende voorsprong

Het hebben van lokale SEO geeft je een voordeel ten opzichte van je concurrent die vertrouwt op traditionele methoden. Stel je bijvoorbeeld voor dat verschillende bedrijven hetzelfde verkopen, maar een bedrijf focust op lokale SEO terwijl anderen traditionele methoden gebruiken. Ongetwijfeld zullen mensen zich richten op een bedrijf dat hoger staat in de SERP-resultaten, omdat wij als kopers het product graag willen verkennen. En een zoekmachine is waar we al onze zoekopdrachten uitvoeren, dus zonder te twijfelen zouden we de oplossing kiezen die verschijnt in de zoekresultaten. Praktische SEO-inspanningen stellen je bedrijf in staat om een lange termijn concurrentievoordeel te behalen dat je ver vooruit brengt ten opzichte van de concurrentie.

Verkrijg meer lokale beoordelingen

Volgens Bright Local leest 87% van de gebruikers online beoordelingen voordat ze iets kopen bij lokale bedrijven. Als je een goede service biedt, zullen mensen graag eerlijke beoordelingen geven, wat je helpt om meer klanten te genereren. Maar dat zal niet mogelijk zijn als je je bedrijf niet hebt geoptimaliseerd voor lokale SEO. Door lokale SEO toe te passen, kun je meer klantbeoordelingen krijgen. En het reageren op feedback van de klant zal je helpen hoger te ranken in de zoekmachines. Google ziet dit als een teken van een betere klantenervaring. Het krijgen van lokale beoordelingen kan je bedrijf ook op vele andere belangrijke manieren ten goede komen.

Krijg links van naburige bedrijven

Gezonde concurrentie is hoe zaken tegenwoordig worden gedaan. Maar lokale SEO biedt je de mogelijkheid om een relatie op te bouwen met je concurrent, je vraagt je misschien af hoe? Door producten en diensten kruislings te promoten, zul je links krijgen van naburige bedrijven. Het is een win-win situatie voor beide partijen, omdat het beide bedrijven helpt de erkenning te krijgen die ze zoeken. Dit zal ook je online zichtbaarheid verhogen.

Word vermeld in Google’s 3-Pack

Een ander voordeel van lokale SEO is dat het je kan helpen verschijnen in Google's 3-pack. Verschijnen in Google’s 3-Pack is een grote prestatie; het betekent eenvoudigweg dat je verschijnt in de eerste drie resultaten van lokale zoekopdrachten naar een trefwoord. Volgens Report Garden gaat Google's 3-pack naar de top van 93% van de zoekopdrachten met regionale intentie. Als je al lokale SEO gebruikt, kun je testen hoe je bedrijf het online doet. De drie-pack verschilt van de zeven-pack omdat het meer informatie toont over een bedrijf, zoals openingstijden, bedrijfsomschrijving, bedrijfsadres en nog veel meer. Dus verschijnen in Google’s 3-Pack is cruciaal voor lokale bedrijven.

Mobiele optimalisatie

Mobiele apparaten dragen bij aan veel online aankopen omdat mensen het veel handiger vinden. Gezien dit, is het belangrijk voor bedrijven om hun sites te optimaliseren voor mobiel en tablet. Het doel van optimalisatie is om het navigatieproces op een site eenvoudig te maken. Als een gebruiker tevreden is met je site, is hij meer geneigd om een aankoop te doen.

Bouw een gemeenschap

Een sterke gemeenschap opbouwen is een voordeel dat lokale bedrijven hebben. Veel mensen vinden het leuk om de lokale gemeenschap te ondersteunen door lokaal te winkelen. Dit soort gedrag moedigt lokale ondernemers aan, wat resulteert in het opbouwen van de gemeenschap. Het zou handig zijn als je potentiële klanten laat weten dat je gemakkelijk bereikbaar voor hen bent.

Conclusie

Dat is alles! We hebben alles besproken over de voordelen van lokale SEO voor bedrijven. We bevinden ons in het digitale tijdperk. En het is essentieel om online aanwezig te zijn, ongeacht waar je vandaan komt of hoe groot of klein je bedrijf is. Om een sterke aanwezigheid van je bedrijf in je lokale omgeving te hebben, bekijk onze lokale SEO checklist.

Iedereen gebruikt tegenwoordig een smartphone en is bekend met Google. Voordat ze een winkel bezoeken, vinden ze het fijn om online zoekopdrachten te doen. Dus online aanwezig zijn is een must. We weten dat het een ongemakkelijke taak voor je kan zijn als je nieuw of onervaren bent in de digitale wereld. In dat geval kun je overwegen om lokale SEO-bedrijven in te huren die voor je online aanwezigheid kunnen zorgen terwijl jij je fysieke winkel beheert.

Over de schrijver
Reactie plaatsen